Let op: het proeflokaal is gesloten vanwege de Coronacrisis, maar de bierwinkel is op wisselende middagen geopend. Check onze openingstijden!

Amelandfoto_bier-51Sinds een aantal jaren brouw ik, Doeke Visser, mijn Amelander biertjes. Eerst in ons woonhuis in Ballum en sinds november 2009 in onze boerderij aan de Smitteweg, vlakbij Ballum op Ameland. De boerderij draagt de naam “Doekes hiëm”, naar mijn opa die in 1958 de boerderij heeft gebouwd. De boerderij is altijd in het bezit geweest van onze familie en sinds november 2009 woont er dus weer een Doeke Visser in de boerderij.

Naast brouwen ben ik buschauffeur en mijn vrouw Eva is docente op de middelbare school op Ameland. Vanwege onze dubbele banen zijn de bierwinkel en het proeflokaal niet dagelijks geopend. Per week verschillen de openingsmomenten.

Amelandfoto_bier-88Sinds 2008 zijn mijn bieren te koop op een aantal locaties op Ameland. Onze boerderij hebben we helemaal verbouwd. Op de plek waar vroeger de stier en de kalveren stonden, is nu de brouwerij. In het open vak waar vroeger de trekker stond en de paarden stonden, hebben we een prachtige ruimte gemaakt waar een winkel, een proeflokaal en een “beerwall of fame” te vinden zijn.

Op deze site kunt u informatie vinden over mijn bieren en de brouwerij. Voor vragen kunt u het knopje contact aanklikken.

Amelandfoto_bier-95Om het bier goed tot zijn recht te laten komen, volgen hier enkele tips: Het bier gist na op de fles, dit houdt in dat er zich op de bodem van de fles een gistdepot bevindt. Het kan geen kwaad dit op te drinken (bevat vitamine B). Wilt u echter een helder biertje, raad ik u aan het flesje 2 dagen voor consumptie op een donkere koele plaats rechtop neer te zetten en niet volledig uit te schenken. De aanbevolen drinktemperatuur is tussen de 6 à 10 graden.

Ik hoop dat u mijn biertje lekker vindt. Ik brouw het bier met de grootst mogelijke zorg en met veel plezier. Mocht het echter zo zijn dat het niet aan uw eisen voldoet dan hoor ik dat graag van u. Tips zijn ook welkom.