Brouwerij

Wij zijn een kleine, ambachtelijke brouwerij. Dit houdt in dan we vóór en tijdens het brouwproces niet ingrijpen bij brouwen. Het Amelander leidingwater wordt voor het brouwproces ook niet aangepast. Dit heeft als gevolg dat biertjes van verschillende brouwdata wel wat smaakverschil kunnen hebben. Toch streven we ernaar het product zo constant mogelijk te houden qua smaak, geur en kleur.

 

2008-2020

Per brouwsessie werd tot zomer 2011 ongeveer 75 liter bier geproduceerd. Daarna kregen wij een nieuwe brouwinstallatie (tot 240 l.) en twee ca. 300 liter en vier 240 liter vergistingsvaten. Deze schaalvergroting bleek nodig, omdat wij zomers snel door onze -in de winter opgebouwde- voorraad heen waren.

Bij ons geldt dus het principe “op=op” ook echt. We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk bier op voorraad te hebben, maar het kan soms voorkomen dat een biersoort tijdelijk niet leverbaar is.

2020-heden

Een aantal jaar geleden hebben we een mooie loods op het terrein gemaakt, waarin we sinds november 2020 een 1000 liter brouwinstallatie neergezet hebben achter drie enorm grote ramen. Op die manier kan iedereen de brouwer aan het werk zien of, als hij niet in de brouwerij werkt, de apparatuur zien staan. Ook zijn we bezig het terrein nog wat meer aankleden. Zo hebben we hop aangeplant en kun je  ’s zomers onder de hopbellen je biertje drinken.