Brouwerij

Wij zijn een kleine, ambachtelijke brouwerij. Dit houdt in dan we vóór en tijdens het brouwproces niet ingrijpen bij brouwen. Het Amelander leidingwater wordt voor het brouwproces ook niet aangepast. Dit heeft als gevolg dat biertjes van verschillende brouwdata wel wat smaakverschil kunnen hebben. Toch streven we ernaar het product zo constant mogelijk te houden qua smaak, geur en kleur.

 

Per brouwsessie werd tot zomer 2011 ongeveer 75 liter bier geproduceerd. Sindsdien hebben wij een nieuwe brouwinstallatie (tot 240 l.) en twee ca. 300 liter en vier 240 liter vergistingsvaten aangeschaft. Deze schaalvergroting bleek nodig, omdat wij zomers snel door onze -in de winter opgebouwde- voorraad heen zijn.

Bij ons geldt dus het principe “op=op” ook echt. We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk bier op voorraad te hebben, maar het kan soms voorkomen dat een biersoort tijdelijk niet leverbaar is.

Sinds dit jaar hebben we een mooie loods op het terrein gemaakt, waarin we de brouwinstallatie gaan neerzetten achter drie enorm grote ramen. Op die manier kan iedereen de brouwer aan het werk zien en, als hij niet in de brouwerij werkt, de apparaten zien staan. Ook gaan we het terrein nog wat meer aankleden. Zo hopen we hop aan te kunnen planten.