Culturele hoofdstad

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

In 2018 is Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa. In heel Friesland zijn er gedurende het jaar verschillende culturele activiteiten, zo ook op Ameland.

2018 op Ameland staat in het teken van Hidde Dirks Kat, een bekende walvisvaarder van Ameland. Ruim 200 jaar geleden is hij op Groenland gestrand en opgevangen door de lokale bevolking. Het dagboek dat hij toentertijd heeft bijgehouden is in 2018 exact 200 jaar oud.

Om dit te herdenken, is er een hertaling in de maak die tijdens de opening van het culturele jaar uit zal komen. Iedereen is vrijdagavond 26 januari van harte welkom om een voorproefje te beleven van wat Ameland voor bijzonders te bieden heeft in 2018. Op www.eilandvan.nl is meer info te vinden over het (voorlopige) programma dat Stichting HDK2018 aan het samenstellen is.

Deze stichting is een unieke samenwerking tussen het Amelands Produkt, de Amelander musea, de Kunstmaand, Madnes en alle muziek- en theaterverenigingen. Ook het Amelander bier levert een unieke bijdrage. Houd deze website daarom in de gaten!