Nieuwe etiketten

Sinds begin mei zijn de eerste flessen met de nieuwe etiketten in omloop. We zijn bijzonder trots op het resultaat. Zo trots dat we een wedstrijd hebben uitgeschreven. Maak een foto waarop je geniet van ons bier met het nieuwe etiket en stuur hem via social media naar ons toe (facebook/twitter/instagram)

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe etiketten

Nieuw logo

Hoewel het proeflokaal in de wintermaanden gesloten is, zitten we zeker niet stil. We zijn druk aan het brouwen natuurlijk, maar we zijn ook druk bezig om een nieuwe huisstijl op te zetten. Onderdeel daarvan is een nieuw logo. Ook komen er nieuwe etiketten. De etiketten zijn nog in de maak, maar het nieuwe logo is al klaar

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nieuw logo

Proeflokaal wordt theaterboerderij in laatste weekend mei

In het weekend van 25 t/m 27 mei wordt het proeflokaal weer omgebouwd tot theaterboerderij en treedt Sameland 5x op. Het gevolg is dat het proeflokaal dat weekend verder gesloten is.

De voorstelling is een unieke combinatie van toneel en muziek, geïnspireerd door de rijke historie en cultuur van Ameland gecombineerd met de waan van de dag. Zie ook de website www.theatersameland.nl

De voorverkoop is op woensdag 9 mei tussen 19.00-20.00 uur.  In het verleden bleken de kaartjes al binnen een uur uitverkocht dus wees er snel bij, want op=op.
Max. 4 kaarten p.p.
Reserveren van kaarten is niet mogelijk.

De voorstelling van zaterdagmiddag wordt verkocht via VVV, waar online kopen ook mogelijk is.De voorstellingen zijn onderdeel van het culturele hoofdstad jaar 2018, wat op Ameland de titel “Eiland van Hidde Dirks Kat” draagt. Ameland staat het laatste weekend van mei in het teken van het festival “Expeditie Ameland”. Een zeer veelzijdig programma over het hele eiland verspreid. Kijk voor meer informatie op www.eilandvan.nl

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Proeflokaal wordt theaterboerderij in laatste weekend mei

10 jaar Amelander bier

In 2018 bestaat de Amelander bierbrouwerij alweer 10 jaar!!! En dat vieren we met een prachtig nieuw bier. Op 27 januari is tijdens een supergezellige middag het nieuwe (jubileum)bier met trots gepresenteerd. Een prachtig gouden tripel van 8% met een heerlijke volle smaak.

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor 10 jaar Amelander bier

Hidde Dirks Kat

Op 26 januari 2018 is ons nieuwe bier gepresenteerd tijdens de opening van het culturele jaar “Eiland van Hidde Dirks Kat” op Ameland. Hiermee sluit Ameland aan bin het culturele hoofdstad Leeuwarden Fryslân 2018. Een prachtige quadrupel van 9% met een heerlijke volle smaak met de naam Hidde Dirks Kat natuurlijk. 

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Hidde Dirks Kat

Jubileumbier wordt bekend gemaakt

Wij bestaan 10 jaar en daar hebben we speciaal een biertje voor gebrouwen. De smaak en de naam is nu nog geheim, maar wordt tijdens deze middag bekend gemaakt. Ben je nieuwsgierig naar dit biertje? Kom gerust even een glaasje proeven op 27-1 tussen 16.00-18.00 uur in ons proeflokaal.

 

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jubileumbier wordt bekend gemaakt

Nieuw bier wordt bekend gemaakt

Vrijdagavond 26-1 zal tijdens de opening van HDK2018 het eerste bier bekend worden gemaakt. Kom het biertje proeven in het Natuurmuseum tussen 19.00-22.00 uur.

 

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nieuw bier wordt bekend gemaakt

Twee nieuwe bieren (deel 2)

Binnenkort lanceren we twee nieuwe bieren. Hieronder lichtten we al een tipje van de sluier op van het eerste biertje.

Het tweede biertje hebben we gebrouwen ter gelegenheid van het feit dat we dit jaar 10 jaar bestaan!! Hoe hij smaakt?? Heerlijk, maar we houden het nog heel eventjes geheim. Binnenkort dus meer om je op de verheugen!

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Twee nieuwe bieren (deel 2)

Twee nieuwe bieren!

Binnenkort lanceren we twee nieuwe bieren! Welke dat zijn? Dat blijft nog heel even een verrassing. Het eerste bier is gebrouwen ter gelegenheid van het jaar van Hidde Dirks Kat (zie bericht hieronder). Een hoekje van het etiket:

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Twee nieuwe bieren!

Culturele hoofdstad

In 2018 is Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa. In heel Friesland zijn er gedurende het jaar verschillende culturele activiteiten, zo ook op Ameland.

2018 op Ameland staat in het teken van Hidde Dirks Kat, een bekende walvisvaarder van Ameland. Ruim 200 jaar geleden is hij op Groenland gestrand en opgevangen door de lokale bevolking. Het dagboek dat hij toentertijd heeft bijgehouden is in 2018 exact 200 jaar oud.

Om dit te herdenken, is er een hertaling in de maak die tijdens de opening van het culturele jaar uit zal komen. Iedereen is vrijdagavond 26 januari van harte welkom om een voorproefje te beleven van wat Ameland voor bijzonders te bieden heeft in 2018. Op www.eilandvan.nl is meer info te vinden over het (voorlopige) programma dat Stichting HDK2018 aan het samenstellen is.

Deze stichting is een unieke samenwerking tussen het Amelands Produkt, de Amelander musea, de Kunstmaand, Madnes en alle muziek- en theaterverenigingen. Ook het Amelander bier levert een unieke bijdrage. Houd deze website daarom in de gaten!

 

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Culturele hoofdstad